Menu
Your Cart

Зелена къща

Арония
Нов Актуално
Марка: Зелена къща Модел: Aronia
Аронията се характеризира зa разнообразен химичен състав, което го нарежда в списъка на едни от най-ценните лечебни растения. Плодът съдържа голямо количество захари, от които най-вече глюкоза и фруктоза. Белтъчините в аронията са представени с голямо количество аминокиселини. От микроелементите в а..
3.99лв.
Бабин зъб
Нов Актуално
Марка: Зелена къща Модел: Tribulus Terrestris
Състав на бабини зъбиБабини зъби съдържа тлъсто масло; алкалоиди от харманов тип; спиростанови и стероидни фурастонови сапонини; флавоноиди астралгин, трибулозид, кемпферол и рутини; сапогенина гиогенин, диосгенин и хлорогенин...
3.99лв.
Марка: Зелена къща Модел: Pine needles
Боровите връхчета, както са познати пъпките на боровото дръвче, се намират по върховете на клонките и се берат при затопляне, когато са още съвсем крехки и нежни. Младите връхчета на клонките се събират преди цъфтежа и се използват с лечебна цел на чай или мед, а латинското им наименование е Turione..
3.99лв.
Бъзак
Нов Актуално
Марка: Зелена къща Модел: Sambucus ebulus
Бъзак – супербилката, която цери от гъбички до ракБъзакът, който е брат-близнак на бъза, е растение със силни терапевтични ефекти, които могат да се използват за лечение и профилактика на голям брой заболявания. Бъзакът е многогодишно растение. Листата му са назъбени, а цветовете са бели, с при..
3.99лв.
Марка: Зелена къща Модел: Achillea millefolium
Белият равнец има специфичен химичен състав. В него има голямо количество етерични масла /камфор, хамазулен, сабинен/, бетакаротин, танини, смоли, флавоноиди, алкалоиди, холин, мравчена, оцетна и салицилова киселина, витамини К и С, минерални соли /соли на цинк, магнезий, молибден, манган, кобалт и ..
3.99лв.
Марка: Зелена къща Модел: Galium
Еньовчето съдържа танини, сапонини, червено багрило, витамин С и латонен гликозид асперулазид. В състава му се откриват още етерични масла, восъци, мастни киселини, соли, горчиви вещества, камфел...
3.99лв.
Марка: Зелена къща Модел: Urtica
Състав на коприваДанни за 100 г коприва: Калории 42; Общо мазнини 0.11 г; Холестерол 0 мг; Общо въглехидрати 7.49 г; Фибри 6.9 г; Захари 0.25 г; Белтъчини 2.71 г; Вода 87.67 мл.Копривата е източник на бета-каротин, витамини А, С и Е, желязо, калций, фосфати и минерали. Копривата съдържа и повече вит..
3.99лв.
Марка: Зелена къща Модел: Lavandula
Състав на лавандулатаЛавандулата съдържа приблизително 3% етерично масло, чиито основни съставки са естери на алкохола линалоол и най-вече линалилацетат /от 30 до 60%/. Те придават характерния приятен аромат на билката. Освен това в нея се съдържат още цинеол, борнеол, гераниол и някои други терпени..
3.99лв.
Марка: Зелена къща Модел: Matricaria
Състав на лайкатаВ химичния състав на лайката се открояват елементите, съдържащи се в цветовете. Те съдържат етерично масло, което има зелен до син цвят в зависимост от количеството на азулените. Маслото от лайка съдържа голямо количество парафин и сесквитерпени от кадиненов тип (около 10%), както и..
3.99лв.
Марка: Зелена къща Модел: Tilia sp.
Състав на липаЛипата се състои от етерично масло /главно фарнезол/, гликозида тидиацин, флавоновия гликозид хесперидин, дъбилни вещества и ве още неизучени сапонини, слуз, витамин С, провитамин А и други.Събиране и съхранение на липаИзсушеният цвят от липа може да се закупи от всяка една аптека. Нам..
3.99лв.
Марка: Зелена къща Модел: Onopordum acanthium
Магарешки бодил /Silybum marianum Asteraceae/ представлява трънлива билка, която е широко разпространена в нашата страна. Среща се в Южна Европа, расте чак до зони с умерен климат в континентална Азия. Магарешкият бодил е изкуствено внесен на територията на Северна и Централна Америка, а също така в..
3.99лв.
Марка: Зелена къща Модел: Mentha
Състав на ментатаМентата е богат източник на традиционни нутриенти. Ментата е чудесен източник на манган, витамин С и А, последният от които е концентриран на каротеноиди, включващи и бета каротин. И витамин С, и бета-каротинът играят роля в намаляването на риска от рак. Освен това ментата е добър и..
3.99лв.
Показани 1 от 12 | 19 (2 Страници)