Menu
Your Cart

Лайка

Лайка
Нов
Лайка
  • Наличност: В Наличност
  • Модел: Matricaria
3.99лв.

Състав на лайката


В химичния състав на лайката се открояват елементите, съдържащи се в цветовете. Те съдържат етерично масло, което има зелен до син цвят в зависимост от количеството на азулените. Маслото от лайка съдържа голямо количество парафин и сесквитерпени от кадиненов тип (около 10%), както и каприлова, нонилова и изолерианова киселина. 


Главните му съставки са бизабол и неговите кислородни производни фарнезен и хамазулен, съдържащи се във вариращи количества - от 1 до 15%. Лайката е богата още на кумарини, флавоновите гликозиди апин и патулитрин, слузни вещества, никотинова киселина, салицилова киселина, глицериди на олеиновата палмитиновата, стеариновата и линоловата киселина, каротин, витамин С, слузни и горчиви вещества.


промивки на ануса при хемороиди. 


Лайката улеснява ходенето по голяма нужда, без да действа слабително и именно по този начин лайката косвено спомага за вътрешното лекуване на хемороиди, които могат да се лекуват и външно с лайковия мехлем. Този мехлем може да се използува и за рани. Чрез вдишването на пари от лайка настъпва бързо облекчение на хрема и синузит, след което, разбира се, човек трябва да си стои в къщи на топло. Отварата от лайка има изключително благоприятен ефект при възпалителни процеси и камъни в бъбреците и пикочния мехур. 


Напишете отзив